Haaste

Anamma-vegaanituotteet haluttiin tuoda tunnetuksi kohderyhmälleen, samalla antaen myös inspiraatiota niiden käyttöön. Myös muita kuluttajia haluttiin rohkaista tutustumaan Anamma-tuoteperheeseen ja kokeilemaan tuotteita.

Konsepti

Valjastimme Suomen suosituimman kasvis- ja vegaaniruokablogi Chocochilin Anamman lähettilääksi vuoden ajaksi. Chocochili suunnittelee ja julkaisee herkullisia reseptejä kuukausittain, esitellen Anamman tuotteiden monipuolisia käyttötarkoituksia. Blogipostauksissa jaetaan resepti kuhunkin ajankohtaan sopivan teeman mukaisesti. Lisäksi bloggaajan tuottamia materiaaleja hyödynnetään Anamman omissa kanavissa, kuten verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Toteutus

Chocochili postaa blogiinsa joka kuukausi vuoden ajan herkullisen ja innovatiivisen reseptin käyttäen Anamman tuotteita. Teemoina ovat niin joulu, brunssi, arkiruoka kuin kesän grillijuhlatkin. Samalla Chocochili julkaisee postausten sisältöjä sosiaalisen median kanavissaan. Tuotettua sisältöä hyödynnetään mm. Anamman verkkosivujen reseptipankissa ja Facebookissa kuluttajien inspiroimiseksi.

Ketterän projektijohtomme ansiosta blogipostausten teemoja, sisältöjä sekä keskiössä olevia tuotteita vaihdellaan vuoden aikana markkinatilanteen määrittämien strategisten tarpeiden mukaisesti.

Ensitulokset

Kampanjan ensimmäinen neljännes on ollut huikea menestys. Myös asiakas on ollut tyytyväinen blogipostausten laatuun:

Blogiyhteistyöhön päädyttiin, koska meillä oli tarvetta saada Anamma-brändille näkyvyyttä, laadukasta sisältöä FB-sivuille, inspiroivia ja herkullisia vegaanireseptejä joiden avulla saadaan myös välitettyä Anamma-tuotteiden monipuolisuutta. Koimme, että Chocochilli-blogi on loistava tapa saada kiinni kohdeyleisömme, joka on aidosti kiinnostunut vegaaniruuasta ja kaikista niistä mahdollisuuksista, joita Anamma-tuotteet tarjoavat. Tähän saakka olemme olleet tyytyväisiä, blogin sisältö on ollut ensiluokkaista ja kuvat sekä reseptit ovat olleet todella herkullisia!”

– Johan Finnberg, Product Group Manager, Orkla Foods Finland

Lataa case