CASE

Tuusulan lukio

Client

Tuusulan kunta

Year

2023

Solution

Influencer marketing

Background and goals

01 Challenge

Tuusulaan valmistui syksyllä 2023 uusi lukio- ja kulttuuritalo Monio, jonka tiloihin Tuusulan lukio siirtyi. Tuusulan kunta halusi yhteistyön avulla nostaa Monion lukion tunnettuutta ja houkuttelevuutta nuorten yläkouluikäisten, sekä heidän vanhempiensa keskuudessa.

02 Goal

Tavoitteena oli lisätä Tuusulan uuden Monion tiloissa toimivan lukion tunnettuutta määritellyssä kohderyhmässä, johon kuuluivat lukion valintaa suunnittelevat yläkoululaiset, sekä vanhemmat. Yhteishaun aikoihin toteutetulla yhteistyöllä haluttiin myös saada hakijoita Tuusulan lukioon.

03 Insight

Ydinviestinä haluttiin painottaa laadukasta opetusta sekä hienoja tiloja, joihin jo suunnittelu-vaiheessa osallistettiin oppilaita ja opettajia. Yhteistyön pääkanavaksi valittiin TikTok, koska se tavoittaa tehokkaasti juuri tavoiteltua kohderyhmää.

Ratkaisu – Unelmien koulupäivä

Loimme Tuusulan lukiolle Unelmien koulupäivä –konseptin, jossa neljä vaikuttajaa kertoi, millainen heidän unelmiensa koulupäivä olisi ja miten Tuusulan uusi lukio tarjoaa sille vertaansa vailla olevat puitteet. Unelmien koulupäivä kun voi olla jokaisella omanlaisensa.

Vaikuttajat toteuttivat TikTokissa ja Instagramissa nuoria puhuttelevaa, oman näköistään sisältöä, jossa jokainen korosti omia suosikkiaineitaan ja asioita, mitä unelmien koulussa olisi. Nuorille, sekä heidän vanhemmilleen, yhteistyön tavoittavuutta tehostettiin lisäksi paikallisesti kohdennetulla mainonnalla Instagramissa, TikTokissa ja Snapchatissa.

Vaikuttajien sisältöjä

”Indieplacen ja vaikuttajamarkkinoinnin avulla onnistuimme tavoittamaan sopivaa lukiota harkitsevat koululaiset, joiden mielenkiinnon herättely muuten olisi voinut olla hankalaa. Mainonnan avulla pääsimme myös heidän vanhempiensa verkkokalvoille. Kampanjan sisällöt, kohdennukset ja koko kampanja olivat onnistuneita! Tavoitimme kohderyhmät hyvin ja saimme lukioon toivomamme määrän hakijoita!”

Tulokset

Posts

1

Views

0

Tavoittavuus

0

Mainosten klikit

0

Tallennukset

0
en_GBEnglish