Indieplace kehälogo valkoinen

Eläinvaikuttajat – 8 tunnettua lemmikkiä, joita kannattaa seurata

Eläinvaikuttajat kasvattavat suosiotaan osana vaikuttajamarkkinointia, kun Instagram, TikTok ja muut somekanavat ovat tehneet nelijalkaisista ystävistämme varsinaisia superjulkkiksia. Eivätkä eläinvaikuttajat ole pelkästään suloisia kuvia, vaan lemmikkien sisältö on myös poikkeuksellisen sitouttavaa.

Yksi kuudesta lemmikinomistajasta on tehnyt lemmikilleen oman Instagram-tilin ja kaikenkarvaiset lemmikit vilahtelevat myös monien vaikuttajien tileillä. Huippukokki Henri Alén jakaa kultaisen noutajansa Seljan huvittavia tempauksia ja Annika Ollilan Luka-koira on usein myös hänen kaupallisten postaustensa vieraileva tähti.

Vaikka termi ”eläinvaikuttaja” saattaa kuulostaa kummalliselta, brändi voi erottua joukosta ja tehdä itsestään helpommin lähestyttävän hellyttävien lemmikkien avulla. Ohikulkijat pysähtyvät usein paijaamaan koiranpentuja kadulla ja sama periaate toimii myös somessa, kun hassu kissavideo pysäyttää selailevan sormen. Eläinvaikuttajien julkaisuihin reagoidaan enemmän ja niitä myös jaetaan herkemmin eteenpäin, sillä ne eivät tunnu katsojasta mainosmaisilta, vaikka tuotetta esiteltäisiin hyvinkin selkeästi.

Eläinvideoilla on valtava viraalipotentiaali, joten yksikin onnistunut julkaisu voi sinkauttaa eläinvaikuttajan hurjaan suosioon. Näin kävi esimerkiksi tunnetulle Grumpy Catille, kun Redditissä julkaistu kuva keräsi vain vuorokaudessa 30 000 tykkäystä, minkä jälkeen kissasta tuli someilmiö.

 

Ei pelkkiä eläintarvikkeita – kenelle yhteistyö eläinvaikuttajien kanssa sopii?

Luonnollisesti eläinvaikuttaja on erinomainen yhteistyökumppani esimerkiksi eläinlääkäripalveluille, lemmikinruualle- tai tarvikkeille. Eläinvaikuttajia seuraa kohdeyleisö, joka on kiinnostunut eläimistä ja moni seuraajista onkin usein myös itse lemmikin omistaja.

Vaikuttajamarkkinoinnissa kannattaa kuitenkin ajatella myös laatikon ulkopuolelta. Eläinvaikuttaja voi olla hyvä yhteistyökumppani kodintuotteita, autoja tai vaikka matkailupalveluita tarjoavalle brändille. Tunnettu lemmikki toimii myös luontevana tapana tuoda esille yrityksen arvoja, kuten eläinkokeettomuutta tai ympäristöystävällisyyttä. Esimerkiksi The Body Shop on hyödyntänyt eläinvaikuttajia osana kampanjaansa eläinkokeita vastaan.

 

Tunteet, tavoittavuus ja sitoutuminen – 3 syytä valita eläinvaikuttajat

Ihmiset rakastavat söpöjen eläinkuvien jakamista ja hellyttävistä videoista on lähes mahdoton olla tykkäämättä. Eläinvaikuttajien sisällöllä onkin tyypillisesti poikkeuksellisen korkea sitoutumisaste, joka päihittää useat ihmisvaikuttajat.

Eläimet myös tutkitusti herättävät meissä vahvoja positiivisia tunteita ja ilo saa ihmiset jakamaan sisältöä eteenpäin. Siksi eläinvaikuttajissa piilee potentiaali tavoittaa huikeita yleisöjä ja siten kasvattaa brändisi tunnettuutta. Kuluttajat myös perustavat ostopäätöksensä vahvemmin tunteisiin kuin informaatioon, ja tunteisiin vetoava sisältö toimii tuplasti paremmin kuin tiedottava. Eläinvaikuttajat auttavat brändiäsi erottumaan joukosta hauskalla, hellyttävällä ja tunteita herättävällä sisällöllä.

 

8 tunnettua eläinvaikuttajaa Suomessa

 

  1. Topi @topi_the_dog

Saksanpaimenkoira Topi on 173 000 seuraajallaan yksi Suomen suosituimmista eläinvaikuttajista ja myös TikTokissa Topin toilailuja seuraa jo yli 26 000 ihmistä. Vuoden tamperelaiseksikin äänestetty karvakorva kulkee omistajansa mukana karavaanireissuilla ja on tehnyt kaupallisia yhteistöitä ainakin Mustin ja Mirrin kanssa.

  1. Sämpy @sampycat

Kansainvälistäkin mainetta niittänyt karvapallo Sämpy seikkailee kahden karvaystävänsä Hiskias ja Untamo Hääppösen kanssa Pohjois-Suomen luonnossa. Kolmikon kissanpäiviä seuraa lähes 130 000 ihmistä. Sämpy tunnetaan erityisesti pörheistä ilmalentokuvista ja kissan kaupallista potentiaalia onkin hyödynnetty tuottamalla oheistuotteita, kuten kaksi kirjaa ja seinäkalentereita.

  1. Lucky ja Frans @luckyandfrans

Lucky ja Frans ovat tubettajapariskunnan Janne Naakan  ja Valtteri Sandbergin hurmaavat pörröpallot. Lucky tuli perheeseen 2015 ja saavutti molempien seuraajien keskuudessa samantien hurjan suosion. Tästä inspiroituneena Luckylle tehtiin oman Instagram-profiili, jolla on jo yli 32 000 seuraajaa. Jouluna 2020 joukkoon liittyi myös pikkuveli Frans.

Kaksikko on loistava esimerkki eläinvaikuttajien monipuolisista kaupallisista mahdollisuuksista, sillä he ovat tehneet yhteistyötä niin parkki-, kevytyrittäjä- kuin asunnonvuokrauspalveluiden kanssa.

  1. Hilma Kuronen @kurosenhilma

Juontaja Sami Kurosen pörröinen perheenjäsen Hilma on vasta vajaa 2-vuotias, mutta onnistunut silti kerryttämään jo 17 500 seuraajaa. Brittiläinen lyhytkarva esiintyy usein myös Kurosen omalla Instagram-tilillä, ja tunnetaan sydämiä murskaavan suloisuutensa lisäksi kaupallisista yhteistöistä Peten Koiratarvikkeen kanssa.

  1. Seppo @seppokoira

Seppo on hymyilevä sheltie Kaarinasta, jonka iloinen olemus ihastuttaa paitsi hänen 30 900 seuraajansa, myös yksinäisiä vanhuksia, joiden kanssa Seppo tekee vapaaehtoistyötä. Suomen Kuvalehden kannessakin komeillut Seppo on julkaissut myös kirjan ja kalentereita.

Instagramin lisäksi Seppo seikkailee omistajansa @petteripoukka TikTok-tilillä, missä he ovat kerryttäneet jo yli 2 miljoonaa tykkäystä.

  1. Matti ja Teppo @mattijateppovirallinen

Turkulaiset nakkiveljekset Matti ja Teppo ovat saavuttaneet suosionsa omistajiensa, vaikuttajapariskunta Veronica Verhon ja Juhani Koskisen, kautta. Veljesten Instagram-tili on ollut pystyssä vasta maaliskuusta, mutta seuraajia on kertynyt jo yli 16 000. Oman tilinsä lisäksi mäyräkoirat valloittavat myös omistajiensa Instagram- ja TikTok-tileillä.

  1. Elmo ja Aapeli @elmo_aapeli_adventures

Pörheät kissaveljekset Elmo ja Aapeli ovat valloittaneet jo 10 800 seuraajan sydämet. Pojat seikkailevat niin ahtaissa kasseissa, kiipeilypuissa kuin kuusikossa, mutta kaupallisia yhteistöitä tilillä ei ole vielä bongattu.

  1. The Golden Leevi @thegoldenleevi

Kultainennoutaja Leevi on kerryttänyt koiramaisille seikkailuilleen jo 73 600 seuraajaa TikTokissa. Mustin ja Mirrin brändilähettiläänä toimiva koiramaisemman elämäntavan äänenkannattaja on tehnyt kaupallisia yhteistöitä myös esimerkiksi kaupunkimatkailuun ja retkeilyyn liittyen.

 

Eläinvaikuttajien vaikuttavuus ulottuu paljon ilmeisiä eläintarvikkeita pidemmälle – lemmikkivaikuttajan avulla sitoutat, tavoitat ja liität brändiisi positiivisia tunteita. Ota yhteyttä tiimimme, jos karvakorvat sulattivat sinunkin sydämesi, niin suunnitellaan yhdessä brändillesi aidosti vaikuttava kokonaisuus.

Picture of Indieplace

Indieplace

en_GBEnglish