Indieplace kehälogo valkoinen

Jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain vaikuttajilta lainattua – vaikuttajahäät muokkaavat hääteollisuutta


Vaikuttajahäät ovat kiinnostavuudessaan verrattavissa kuninkaallisiin prinsessahäihin, mutta huomattavasti helpommin samaistuttavissa. Sosiaalinen media ja vaikuttajat ovat muuttaneet ratkaisevasti häiden suunnittelun käytäntöjä. Tämä artikkeli raottaa huntua vaikuttajamarkkinoinnin ja hääteollisuuden liiton taakse.

Vaikuttajahäät tarjoavat ideoita täydellisen hääpäivän suunnitteluun

Satumaiset vaikuttajahäät ihastuttavat sosiaalisessa mediassa, eikä olekaan ihme, että Instagramista on tullut hääinspiraation imemisen alkulähde. Weddingwiren raportin mukaan 84% hääjuhlien suunnittelusta tapahtui verkossa vuonna 2018.

Vaikuttajien häissä trendikkäiksi koetut ideat leviävät somessa hääkellojen kilkatusta odottavien pariskuntien etsiessä inspiraatiota elämänsä tärkeintä päivää varten. Vaikuttajat muokkaavat häätrendejä siinä määrin, että koko hääteollisuus on muuttunut näiden sometrendien mukana.

Vaikuttajahäät muokkaavat ja levittävät häätrendejä.

Vaikuttajayhteistyö vihkii brändit suosituiksi

Influencer marketing on omiaan luomaan samaistuttavan aitouden tunteen, erityisesti silloin, kun kyseessä on häiden kaltainen tunteita tulviva tapahtuma. Tarkasti harkittujen kuvauslokaatioiden ja täydellisten poseeraustenkin alta vaikuttajien jakamat kuvat tuntuvat huomattavasti uskottavammilta ja autenttisemmilta kuin mallit häälehdissä.

Vaikuttajayhteistyön avulla brändit saavat ennen kaikkea näkyvyyttä ja tunnettuutta. Etenkin vielä tuntemattomampien hääteollisuuden toimijoiden etuna on mahdollisuus yhdistää kohderyhmä suoraan brändiin yhteistyöjulkaisun avulla.

Vaikuttajayhteistöitä häiden yhteyteen suunnitellessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kyseessä on vaikuttajalle henkilökohtaisesti tärkeä päivä. Vaikuttajalle on annettava vapaat kädet suunnitella sisällöstä juuri itsensä näköistä ja personoida brändi autenttisesti osaksi häitä.

Tykätyimmät vaikuttajahäät meillä ja maailmalla

Alexa Dagmar

Italialainen huvila, Katri Niskasen suunnittelema hääpuku ja varmalla tyylillä toteutettuja yksityiskohtia, kuten vieraiden kuvista maalatut paikkakortit. Kuvat Alexan satumaisista häistä saavat käsikarvat nousemaan pystyyn herkistävällä kauneudellaan.

https://www.instagram.com/p/BiujgR3jUPH/

Chiara Ferragni

Supersuositun vaikuttajan häät olivat kuin suoraan instagrammattavasta prinsessasadusta. Kaikessa överiydessään nämä häät saivat taatusti seuraajien jakamattoman huomion – vai miltä kuulostavat huvipuisto maailmanpyörineen, kolme häämekkoa ja häitä varten brändätty lentokone?

https://www.instagram.com/p/BnQ91h2nHMn/

Uino

Uinon häiden kuvamateriaali paljastaa upean hääparin lisäksi myös persoonallisia yksityiskohtia. Räväkkä sometähti rikkoi perinteisinä pidettyjä rajoja järjestämällä hääjuhlan rouheassa loft-tilassa ja tarjoamalla  hampurilaisia hääruokana.

https://www.instagram.com/p/BppaTzvhSe_/

Janni Deler

Ruotsalaisen somestaran boheemit häät olivat täysin vaikuttajan itsensä näköiset: vihkiminen rannalla, rento tunnelma ja yömyöhään jatkuvat bileet rakkaiden seurassa.

-Vanessa Weckström / Content Specialist

Picture of Indieplace

Indieplace

en_GBEnglish