ARTIKKELIT

Lue Indieplacen uusimmat kuulumiset ja pysy kärryillä some-ja vaikuttajamarkkinoinnin ajankohtaisista asioista.

Tilaa uutiskirje
Kilpailukiellot vaikuttajamarkkinoinnissa puhututtavat.

Turvavälit kuntoon ­– hygieniarajat ja kilpailukiellot vaikuttajamarkkinoinnissa

Kilpailukiellot vaikuttajamarkkinoinnissa puhututtavat: kilpailevien brändien markkinointi lyhyen aikavälin sisällä näyttäytyy epäluotettavana paitsi mainostettavien brändien suuntaan myös seuraajille. Järkevillä hygieniarajoilla on siis suora yhteys vaikuttajan uskottavuuteen ja omaan brändiin.

Lue lisää >

Vaikuttajamarkkinoinnin trendit 2021

On aika kääntää katse kohti ensi vuotta: miltä näyttävät vaikuttajamarkkinoinnin trendit 2021? Juuri nyt on käynnissä yksi niin iso trendi, että se voi muuttaa koko somekulttuurin, ja siksi olemme pyhittäneet tämän vuoden trendikatsauksen kokonaan tälle trendille.

Lue lisää >

Indieplace laajentaa vaikuttajamarkkinoinnin palveluitaan PR:ään

Suomen johtava strategisen vaikuttajamarkkinoinnin toimisto Indieplace tarjoaa jatkossa myös ansaitun näkyvyyden palveluja lisäämällä PR:n palveluvalikoimaansa. Mellakka Helsingin Clarissa Hedman on rekrytoitu kehittämään tuoteportfoliota eteenpäin.

Lue lisää >

PR ja vaikuttajamarkkinointi – mediakentän dynaamisin duo

PR ja vaikuttajamarkkinointi yhdistettynä tarjoavat lukuisia synergiaetuja puhumattakaan paremmista tuloksista. Kaikkihan sen tietävät, että tiimityöllä saavutetaan merkittäviä tavoitteita, joten miksi pyörittää näitä toimintoja enää erillään?

Lue lisää >
Miten Instagram Live -lähetyksiä voi hyödyntää vaikuttajamarkkinoinnissa?

Instagram Live – kuinka hyödyntää livestreamia vaikuttajamarkkinoinnissa?

Instagramin livelähetykset ovat lyöneet itsensä läpi viimeistään tänä keväänä, mikä on näkynyt paitsi aikaisempaa luovempien sisältökonseptien suunnittelussa myös markkinoijien kiinnostuksen heräämisessä uutta vaikuttajamarkkinoinnin tekemisen muotoa kohtaan. Koska Instagram Live on alan kuumin peruna, kokosimme ytimekkään tietopaketin livestreamin sijaan artikkelin muotoon.

Lue lisää >
Vaikuttaj auttaa -kampanjaan tuli yli 100 hakemusta yrityksiltä, jotka uskovat vaikuttajamarkkinoinnin voimaan.

Vaikuttaja auttaa -kampanjaan haki mukaan yli 100 yritystä

Indieplacen lanseeraama Vaikuttaja auttaa -kampanja yhdistää koronaviruksen takia apua tarvitsevat yritykset ja vaikuttajat. Pro bono -yhteistyöhön haki mukaan yli 100 yritystä. Alkuperäinen ajatus auttaa muutamia toimijoita laajeni suuremmaksi kokonaisuudeksi hakemusten yllättävän suuren määrän myötä.

Lue lisää >
Mitä koronavirus merkitsee vaikuttajamarkkinoinnille?

Koronavirus lisää ruutuaikaa: vaikuttajat tarjoavat hengähdyshetken karanteenin keskelle

Koronaviruksen aiheuttama kriisi tulee testaamaan kaikkien rajoja ja sietokykyä, mutta meillä on vahva usko yhdessä tekemisen voimaan. Tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, miten koronaviruksen vaikutukset näkyvät vaikuttajasisältöjen kulutuksessa ja miten vallitsevassa tilanteessa voi hyödyntää vaikuttajasisältöjä vastuullisesti.

Lue lisää >
Vaikuttajien valinta on usein vaikuttajamarkkinoinnin liikkeelle paneva voima, vaikka sen pitäisi tulla kuvioihin vasta myöhemmin.

Vaikuttajien valinta: älä osta vain naamakertoimen perusteella

Emme halua vähätellä brand matchin merkitystä, mutta ammattitaitoisinkin vaikuttaja voi olla ”just another pretty face” ilman vaikuttajamarkkinoinnin kokonaisuuden huolellista suunnittelua. Miksi ostaisit vain yhden naaman, kun voit saada strategisen suunnittelun ja konseptoinnin samassa paketissa?

Lue lisää >
Vaikuttajamarkkinoinnin mittaaminen koostuu lukuisista eri mittareista

Mitä on vaikuttajamarkkinoinnin mittaaminen vuonna 2020?

Vaikka vaikuttajamarkkinoinnissa sisältö on kuningas, on tulosten mittaaminen vähintäänkin kuningatar ja puoli valtakuntaa. Tässä artikkelissa esittelemme vaikuttajamarkkinoinnin tärkeimmät KPI:t, jotka auttavat paitsi mittaamaan menestystä suhteessa tavoitteisiin myös tekemään viisaita valintoja vaikuttajien suhteen.

Lue lisää >
Äititreffit-podcast laajentaa Indieplacen vaikuttajamarkkinoinnin palettia.

Indieplace laajentaa podcast-valikoimaansa – Äititreffit on kahden kärkirivin vaikuttajan uusi aluevaltaus

Indieplace vastaa podcastien kasvavaan kysyntään Äititreffit-podcastilla. Äänityskopissa ovat ahkeroineet Sí Moda- ja Janni Ehari -blogeista tutut Kaisa Turunen ja Janni Keituri, joilla kummallakin on yli 10 vuoden kokemus bloggaamisesta.

Lue lisää >
Trendaavat somealustat 2020: mitä ne ovat?

Trendaavat somealustat 2020 – pidä silmällä näitä

Sosiaalisen median pelikentällä temmeltää isojen pelaajien Facebookin ja Youtuben lisäksi myös toistaiseksi vielä pienempiä nappulaliigalaisia. Ovatko nyt trendaavat somealustat vain hetken huumaa vai nouseeko niistä jokin jättialustojen haastajaksi?

Teimme listauksen nousevista somealustoista, jotta tiedät, ketä kannattaa pitää silmällä tänä vuonna.

Lue lisää >
Instagram piilottaa tykkäykset: mitä se tarkoittaa vaikuttajamarkkinnoinille?

Miksi Instagram piilottaa tykkäykset ja mitä se merkitsee vaikuttajamarkkinoinnille?

Katoamisilmoituksia Instagramin hukassa olevista suosion mittareista on tehty nyt jo Suomessakin. Onko tykkäysten piilottaminen kaunis ajatus vai osa Facebookin laajempaa strategiaa? Ja mitä tykkäysmäärien katoaminen merkitsee vaikuttajamarkkinoinnille?

Lue lisää >
Indieplace: 10 vuotta vaikuttajamarkkinointia

Vaikuttajamarkkinoinnin evoluutio – 10 vuotta vaikuttajamarkkinoinnin trendejä

Me Indieplacella olemme tehneet vaikuttajamarkkinointia jo vuodesta 2009. Se tekee 10 vuotta alan suuntaviivojen muotoilua ja vaikuttajamarkkinoinnin kehittämistä. 10 vuotta sitten vaikuttajamarkkinoinnin kenttä näytti hyvin erilaiselta – mitä trendejä ja suuntauksia viimeisin vuosikymmen on tuonut mukanaan?

Lue lisää >
Podcast-tutkimus tarkastelee kuuntelutottumuksia ja käsityksiä kaupallisista yhteistöistä.

Podcast-tutkimus 2019 – mitä mieltä kuuntelijat ovat kaupallisista yhteistöistä?

Indieplacen podcast-tutkimus tarkastelee podcastien kuuntelutottumuksia sekä kuuntelijoiden suhtautumista kaupallisiin yhteistöihin.

Lue lisää >